Над 200 деца и възрастни подкрепиха борбата с рака. Участваха в спортен празник в Райково

Над  200 деца и възрастни подкрепиха борбата с рака. Участваха в спортен празник в Райково

„Щом децата могат, можете и вие!“. Под това мото децата от Детска градина „Славейче“ в Смолян предизвикат възрастните да се включат в техния спортен празник на стадион „Септември“ в кв. Райково. „Искаме да ви предизвикаме да изминем заедно разстоянието от една миля, тоест да направим четири обиколки на стадиона. Защо ли, за да напомним на възрастните, че движението е здраве, сила и добро настроение. А щом децата могат, можем и всички ние“, каза директорът на детското заведение в Райково Сийка Базелкова.

Партньори на спортния празник бяха сдружението „БГ Бъди активен“, ЦПЛР – Обединен детски комплекс – Смолян, Танцов клуб „Хоро“ при НЧ“ Орфееви гори – 1870“- Смолян, ППМГ „ Васил Левски“ – Смолян. Празникът се проведе със съдействието на Община Смолян, а Зоя Църволанова – от местната администрация отправи своите поздравления. „Знаем, че спортът е здраве, бъдете здрави и успех на всички“, каза Цървуланова.

След като беше даден старт на спортния празник всички направиха една обиколка на стадиона, ходейки, втората обиколка беше с тичане, третата – щафета с участието на ученици от ППМГ „ Васил Левски“ – Смолян. Междувременно имаше игри и забавления, демонстрации на деца от клубовете при ЦПЛР – Обединен детски комплекс – Смолян, а целият персонал на детска градина „Славейче“ се включи с танц, под хореографията на Димитър Кондаклиев

Празникът завърши с хоро, което обиколи целия стадион, водено от хореографа Русанка Бодурова и хороигралци от танцов клуб „Хоро“ при НЧ“ Орфееви гори – 1870“- Смолян.

Съвместната инициатива на Детска градина „ Славейче“ в Смолян и сдружение „ БГ Бъди активен“ , подкрепено от Община Смолян премина в рамките на Европейската седмица на движението и спорта и е част от кампанията на Международната асоциация за спорт за Европа „ Европейска миля“. Чрез изминаването на разстоянието от 1600 метра, всички участници допринесоха за даряването на финансови средства за детската клиника по онкохематология в Пловдив. За да насърчат малчуганите да изпитват все така наслада от любимите игри на чист въздух и топло слънце, сдружение „ БГ Бъди активен“ дари на детската градина консумативи за изграждане на кът за цветни двигателно – образователни игри върху асфалт.

Спортния празник уважиха представители на Община Смолян, РУО Смолян, много родители и приятели на ДГ „Славейче“.

Вирни се горе