Набират заявления за кандидатстване по ОП „Развитие на човешките ресурси”

Набират заявления  за кандидатстване по ОП  „Развитие на човешките ресурси”

В Дирекция “Бюро по труда”- Смолян набират заявления по схеми на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.

„ОТНОВО НА РАБОТА”

Целта на тази операция е да се предостави обучение и да се създаде заетост за безработни лица, регистрирани в ДБТ за предоставяне на качествена грижа за деца от 1 до 3–годишна възраст, на които и двамата родители са наети по трудово или служебно правоотношение, или са самонаети. Заявления за участие се подават лично от давамата родители и безработни лица, кандидати за детегледачи.

„АЗ МОГА” е другата схема,при която право на включване имат заети лица по трудов договор и самонаети лица, без значение от сферата им на дейност. Те могат да бъдат включени в обучения за придобиване на ключови компетентности и в обучения за повишаване на професионалната квалификация. При „АДАПТИВНОСТ” целта на операцията е да се ограничат масовите съкращения и напускането на работници и служители, които по икономически причини не могат да заработят пълна заплата. Право на участие имат лица, които са преминали на непълно работно време, като за целта работодателят подава декларация с необходимите документи в Дирекция “Бюро по труда” по месторабота на лицата.

Кандидатите могат да се обръщат за по- подробна информация към специалистите от фронт офиса на Дирекция “Бюро по труда”- Смолян. Образци на заявленията могат да се изтеглят от интернет страницата на Агенция по заетостта.

Вирни се горе