Набират проектни предложения за обществени трапезарии

Набират  проектни предложения за обществени трапезарии

МТСП набира проектни предложения за разкриване на обществени трапезарии,съобщи на пресконференция директора на Регионалната дирекция "Социално подпомагане"-Сийка Иванова. Могат да кандидатстват общини и доставчици на социални услуги, които са вписани в регистъра на Агенцията за социално подпомагане за предоставяне на услугата „обществена трапезария”. Предоставянето на услугата по одобрените проекти ще се извършва на територията на цялата страна в периода 1 декември 2009 г. – 31 март 2010 г. За общини с население до 30 000 жители се допуска финансиране на 1 проектно предложение, за общини с население над 30 000 жители до 2 проектни предложения. Общините, които имат районно деление могат да представят до 3 проектни предложения.

Финансовите средства за предоставяне на услугата ще се отпускат на общините или на регистрираните доставчици на социални услуги чрез фонд “Социално подпомагане” на проектен принцип. Минималният размер на средствата за финансиране от фонд “Социално подпомагане” за един проект е 5 000 лв., а максималният е 20 000 лв.

Формулярът за кандидатстване, необходимите документи, които кандидатите следва да представят, изискванията към бенефициентите и начинът на техния подбор, както и обхватът, редът и условията за финансиране и реализиране на проектните предложения за разкриване на “обществени трапезарии” от фонд „Социално подпомагане” са публикувани на Интернет-страницата на МТСП www.mlsp.government.bg/ раздел Документи.

Вирни се горе