На Еньовден архимандрит Висарион ще служи в два храма

 На Еньовден архимандрит Висарион ще служи в два храма

На 24 юни, понеделник, когато се чества Рождество на св. Йоан Предтеча и Кръстител Господен /Еньовден/, архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще служи в два храма в Смолян. От 9 часа ще възглави празничната света божествена Литургия в храм „Св. великомъченица Неделя“, на който е председател. С него ще съслужи енорийският свещеник и секретар на Архиерейското наместничество иконом Запрян Шиков.

От 11 часа Негово Високопреподобие е поканен да отслужи празничния водосвет в параклиса „Св. Иван“ в Долно Райково. В богослужението ще участват протойерей Живко Желев – председателят на храм „Св. Теодор Стратилат“, към който се числи параклисът, и иконом Запрян Шиков от храм „Св. великомъченица Неделя“. Тук ще пее църковният хор с диригент Златка Маргаритова.

Нека на Еньовден сме заедно, за да честваме с благодарност Рождеството на най-големия между родените от жени (Мат. 11:11), на най-великия човек след Пресвета Богородица – Кръстителя на Божия Син в река Йордан.

Архиерейско наместничество – Смолян

Вирни се горе