Преизбраха Неджми Дъбов за районен мюфтия на Смолян

Преизбраха Неджми Дъбов за районен мюфтия на Смолян

Районната мюсюлманска конференция – Смолян преизбра Неджми Дъбов за Районен мюфтия

На 15.03.2016 г., в сградата на Районно мюфтийство – Смолян се проведе Районна мюсюлманска конференция, на която присъстваха 62 делегати и официални гости, сред които Главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи, Районните мюфтии на София, Благоевград и Пазарджик г-н Мустафа Избищали, г-н Айдън Мухаммед и г-н Абдуллах Салих, религиозни дейци от района, Председатели на мюсюлмански настоятелства, представители на държавни и обществени институции.

Главния мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи приветства делегатите и им пожела ползотворна конференция. Той призова мюсюлманската общност да бъде активна в това да решава сама собствените си проблеми. Главния мюфтия подчерта, че така както е престъпление да се отнема човешки живот, по същия начин е престъпление да осакатиш човешката душа и да вкарваш раздор в една общност. Районният мюфтия Неджми Дъбов изнесе синтезиран доклад за дейността на Районното мюфтийство за мандат 2011 – 2016 г., който обобщаваше пет сфери от дейността на Районното мюфтийство.

„През последните пет години имах честта и отговорността да бъда начело на мюсюлманската общност в област Смолян. Натоварен с тази огромна отговорност пред Всевишния Аллах, пред мюсюлманската общност и обществото, се опитах според силите и възможностите си да оправдая гласуваното ми доверие. През изминалите години положихме усилия за да изградим една устойчива религиозна институция, която да посреща очакванията на мюсюлманската общност и да носи отговорност пред обществото. Положихме усилия за разширяването на между-религиозният диалог и диалога с държавните и обществените институции.“ каза в доклада си още Неджми Дъбов. Той благодари на имамите, Мюсюлманските настоятелства, Районния мюсюлмански съвет, Администрацията, районните мюфтии, Главния мюфтия и Висшия мюсюлмански съвет за гласуваното му доверие и оказваната му подкрепа през изминалия мандат, както и за повторно гласуваното му доверие.

Вирни се горе