МРРБ представя проект за енергийно обновяване на жилищни сгради

МРРБ представя проект за енергийно обновяване на жилищни сгради

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще представи проект BG161РО001-1.2.01-0001 „Енергийно обновяване на българските домове” в град Смолян, съобщиха от пресцентъра на община Смолян. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Участие в официалното представяне на проекта ще вземат представители на МРРБ, на община Смолян, както и представители на Проектния мениджър за Южен централен район и на Фонда за жилищно обновяване. Целта на проекта „Енергийно обновяване на българските домове” е осигуряване на по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерки за енергийна ефективност. Той обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години (2012-2015 г.). Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв.

Информационни дни по проекта в град Смолян ще се проведат в периода 1-3 октомври 2012 г. на следните локации – 1 октомври – на площада пред административната сграда на Община Смолян, бул."България" №12 от 15 до 19 часа; 2 октомври – Стар център, пред кино „Дружба" от 15 до 19 часа, 3 октомври – Ж.к. „Невястата“.

Вирни се горе