Момче сряза крака си в басейна в Смолян

Момче сряза крака си в басейна в Смолян

9-годишно момче пострада сериозно в басейна на Смолян.

За инцидента сигнализира майката на детето Галина Топалова, съобщи Actualno.com. В понеделник майката оставила детето на тренировка с групата на Огнян Данчев към 13:00 часа. Обикновено ходела да го вземе от басейна към 15:15 часа. „Но в 15:00 часа ми звъни детето от “Спешна помощ”, където е само. Докторът ми обясни, че е за операция и да отида. Оставили са го сам в линейката. Има срязани сухожилия и нерв на крака, които са за пръстите.

Плочките са с остри ръбове, няма елементарни лайсни. Като дойдох в болницата, беше превързан. Оперираха го вчера, казват че всичко е наред, но като се свали гипса, ще видим как ще движи пръстите. Спънал се както е ходил в ръб на остра плочка до трамплина. Там има стълба и тя е много остра. Има доста неща, с които могат да обезопасят терена. Доколкото разбрах тук, в болницата, имало е и други пострадали от тези остри ръбове на плочки в този басейн", каза майката Галина Топалова.

Тя отбеляза, че ще се консултира с адвокат и смята да подаде жалба срещу Община Смолян за травмите на детето си. „На проверка съм изпратил веднага зам.-кмета Марин Захариев, за да се вземат мерки да се обезопаси“, заяви кметът на Смолян Николай Мелемов. “До ден-два ще обезопасим плочките по четирите ъгъла на басейна, около филтрите със силиконови протектори, които поръчахме. Басейнът е проектиран така, приет е от строителния надзор, като края на плочките не е констатиран за опасен, но що се касае за деца, явно е нужно допълнително обезопасяване. Басейнът ще бъде затворен за профилактика след около 10 дни и тогава ще обезопасим със силиконови протектори и ръбовете на плочките по цялата дължина на края на басейна от четирите му страни”, заяви Марин Захариев.

Вирни се горе