Младите мениджъри поеха управлението за един ден в Областна администрация Смолян

Младите мениджъри поеха управлението за един ден в Областна администрация Смолян

„Стана традиция Областна администрация Смолян да участва ежегодно във всяка инициатива на „Джуниър Ачийвмънт” България. Ние с огромно удоволствие ще ви посрещнем и ще ви отделим днешния ден, за да ви направим съпричастни към нашата работа. Отдаваме голямо значение на тази инициатива и днес ще направим всичко възможно да се запознаете по най-добрия начин с нашата дейност, като администрация.”, областният управител Недялко Славов посрещна участниците в инициативата на „Джуниър Ачийвмънт” България – „Мениджър за един ден”. Той благодари на младите мениджъри за проявения интерес към работата на Областна администрация Смолян.

Славов отбеляза, че това взаимодействие е от полза и за двете страни, защото е един от начините работата на държавната и общинските администрации да добива по-голяма публичност и хората да добиват по-пълна представа. „Силно се надявам, че вашият интерес няма да бъде само в днешния ден, а и в последствие ще продължите да сте обществено ангажирани и да следите работата на всички държавни и общински институции.”, областният управител изрази своето задоволство, че има млади хора, които не са дистанцирани от обществените процеси и проблеми. „И така трябва да бъде, защото вие ще поемете съдбата на региона и страната. Колкото сте по-подготвени, толкова по-добре. Ние декларираме, че каквото зависи от нас като диалог, взаимодействие, работа, винаги сме готови да ви помогнем.” Виктория Милевска от ПГИ „Карл Маркс”-гр.Смолян зае поста на Областен управител. Нейни заместници днес бяха Даниела Чолакова от ПГИ „Карл Маркс” – гр.Смолян и Таня Щерева от ППМГ „Васил Левски”-гр.Смолян. Атанаска Раева от ЕГ „Иван Вазов” – гр.Смолян беше експерт „Връзки с обществеността”, а Йорданка Згурова от ППМГ „Васил Левски”-гр.Смолян – началник отдел КАКРР. Младите мениджъри имаха възможността да се запознаят със задълженията и правомощията на заеманите от тях длъжности, както и с дейността на Областна администрация Смолян като цяло. Те не само наблюдаваха работата на областния управител, заместниците му, експертите, а и взеха участие в самия процес.

На закриващото заседание, Виктория, Даниела, Таня, Атанаска и Йорданка споделиха, че са научили много нови неща и са придобили по-добра и детайлна представа за същността и спецификата на изпълняваната от Областна управа и цялата администрация работа. Те потвърдиха, че днешният ден е бил ползотворен за тях и ще споделят със съучениците си своите впечатления, както и ще им препоръчат да участват в инициативата на „Джуниър Ачийвмънт” България – „Мениджър за един ден”.

„Ние сме готови да ви приемем тук по всяко време, и извън рамките на инициативата”, Славов увери младите мениджъри, че те, както и съучениците им, винаги могат да идват в Областна администрация Смолян, да търсят отговори на своите въпроси, да се запознават с административната дейност, която се осъществява тук.

Областният управител връчи грамоти и символични подаръци на младите мениджъри, като им пожела да бъдат здрави, да следват мечтите си, както и да бъдат заинтересовани и ангажирани към обществените процеси.

Вирни се горе