Млади изследователи за младежко развитие ще се включат активно в множество събития

  Млади изследователи за младежко развитие ще се включат активно в множество събития

Млади изследователи за младежко развитие ще се включат активно в множество събития в рамките на няколко седмици.

Сдружение „Млади изследователи за младежко развитие“ изпраща член на организацията на предварителна среща преди началото на партньорския си проект в Италия.

В рамките на два дни младежкият работник Александър Гюров ще подпомогне екипа на италианската организация с моделирането на обучителната програма и изборът на най-добри активности, съобразени с темата на проекта.Проектът "MY EUROPE: YOUNG MEPS FOR DEMOCRACY' представлява младежки обмен, реализиран по програма Еразъм плюс. Симулацията на Европейски парламент ще се състои в Каляри, Италия, през февруари 2019. Неговата цел е да вдъхнови младите да се включат като активни граждани на Европа. Имайки предвид изборите за европарламент през 2019, проектът се стреми да благоприятства участието на младите в управлението чрез реална симулация на заседания в Европейския парламент.

От 25 до 03.12.2018 председателят на сдружението ще вземе участие в проект “ Mind Full Nest“ , който ще се проведе в Ларнака, Кипър.Целта на проекта е да развие компетенциите и да вдъхнови младежките работници да работят по-смислено и по-ефективно с младите хора, идващи от имигрантски и / или бежански произход.

От 3-4 декември 2018 година в София трима представители от органицията ще присъстват на форум „Младеж 2.0.За пета поредна година Национален младежки форум организира конференция за младежко включване. Тазгодишният форум „Младеж 2.0“ отново ще събере на едно място над 70 млади хора и политиците, отговорни за секторни политики за младежта.

От 3 до 10 декември, 5 младежи ще заминат на международен младежки обмен „ Using Stories as tool for Intercultural Learning in Youth Projects“ в Бурса, Турция. Целта на обмена е да повиши междукултурната осведоменост и подобри н комуникационните умения на младежите, така също се цели повишена увереност в собствените им възможности и самочувствие чрез разрушаване на стереотипите и предразсъдъците сред участниците.

Ние вече 4 години се борим за тяхното развитие, защитаваме интересите им и оказваме подкрепа на възможностите им. Ние вярваме, че младите заслужават истинско и безрезервно доверие и трябва да се развиват, каквото и да струва това на обществото.

Всяка седмица към Сдружение „Млади изследователи за младежко развитие“ се присъединяват младежи от цялата област, а ние ги интегрираме в нашите екипи по места.Просто младите хора в Смолян имат нужда от своя собствена организация, в която те да вземат решенията и те да казват какво ще се случва в техния град. Няма човек, който да разбере по-добре проблемите на младите, отколкото самите те. Ние просто ги обединяваме и организираме да работят синхронизирано и професионално в екип. За тази една година,виждайки какво правим, към нас се присъединиха амбициозни и активни млади личности от Смолян и по-малките населени места. Всички вече сме един екип и работим по провеждането на събрания, мероприятия, обучения, семинари. Важно е, че чрез подкрепа на организацията ни в цяла Европа ние можем да обменяме опит и да изпращаме много младежи в чужбина, за да бъдат обучавани безплатно, да трупат знания и рутина. В цялото общество е необходима промяна в нагласата на мислене, премахване на подценяването към младите и позитивна нагласа за развитие.

Екипът на МИМР припомня ,че актуални възможности за младежите се споделят на тяхната фейсбук страница: https://www.facebook.com/youngimprovers/

Вирни се горе