Млади изследователи ще засадят над 100 дръвчета край Дунево

Млади изследователи ще засадят над 100 дръвчета край Дунево

От Сдружението канят всеки желаещ да се включи в инициативата

Тази неделя, на 2 април екипът на Сдружение“ Млади изследователи за младежко развитие“, заедно със смолянчани, ще засадят над 100 дръвчета,спечелените от играта с награди “Хиляди дървета за децата на България” в местност, намираща се в землището на село Дунево.

Инициативата се организира и управлява от Фондация “77”, регистрирана като естествено продължение на инициативата “Когато станем 100 000 ще посадим гора”, която има за цел засаждане на милиони нови дървета за България с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини, като до този момент има засадени и подарени над 170 000 нови дървета за България.

Искате ли да засадите дърво? Да направите добро? Организаторите уверяват ,че си заслужава, ще бъде прекрасно и накрая ще си тръгнете щастливи и ще ви остане красив спомен за цял живот. Инициаторите приканват да се даде добър пример на децата ни и да оставим нещо след себе си. Това, което засадим, ще остане и след нас, понякога и стотици години. Осигурени са дръвчета, инструменти и добро настроение. Младежите също припомнят ,че най-краткият път към щастието е това да даваме, да допринасяме, да изграждаме, да правим добро, да помагаме. Разбира се, щастието е и в това да растеш, да се развиваш, да успяваш, да си здрав, да бъдеш това, което искаш.

Инициаторите посвещават своя успех на Смолян и изказват искрени благодарности на всички, които ги подкрепиха. Целта на младежката организация е да въвлече младите хора на територията на област Смолян ,които да имат възможността да засадят дърво, да станат част от промяната на обществото, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и радостта от това да правим добро. Засаждането ще се осъществи с подкрепата на Държавно горско стопанство, съдействието на Община Смолян и МИКЦ “Аз Мога” Смолян. Специални благодарности на инж.Стефан Янков и инж.Янко Карамитев за предоставени дървета от типа кавказка ела.

https://www.facebook.com/youngimprovers/ https://www.facebook.com/events/1084394284999780/

Вирни се горе