Младежкият център в Смолян се връща в играта със свежо парти и много възможности за младите в града през 2015г.

Младежкият център в Смолян се връща в играта със свежо парти и много възможности за младите в града през 2015г.

На 23 декември 2014 г. в гр. Смолян отново отваря врати с множество възможности за младите хора Младежки информационно – консултантски център МОГА! Организаторите от Сдружение „Криле от светлина“ и НЧ Бъдеще сега 2006, съвместно с община Смолян, с подкрепата на ОДК и младежки организации обещават да раздвижат младите хора в областта през следващата една година. Поради тази причина центърът чества преоткриването си със свежо парти с много рап музика, батъли на MC’s, Диджей и изненади за гостите специално подготвени от МИКЦ – МОГА. Събитието ще започне в 22 часа в хотел Смолян и е част от инициативата Smolyan Deffect.

МИКЦ – МОГА изгражда устойчив подход и методика за личностно развитие и реализация в живота и на пазара на труда за младите хора от област Смолян, чрез създаване на достъпна младежка зона от нов тип за качествени младежки услуги, спрямо потребностите на младите, признати и сертифицирани на международно ниво и на база дългогодишния опит на организациите партньори.

В МИКЦ – МОГА изграждаме устойчиви механизми за инвестиция в младите хора, като значим социален, икономически и обществен фактор, който допринася за пълноценното социално-икономическо развитие на района и цялата страна. Спецификата на област Смолян определя фокуса ни към младежи в неравностойно положение (с особен акцент тези извън образователната система и пазара на труда, с увреждания, девиантно поведение, от етнически малцинства, с географски, социални, икономически или образователни трудности) и повишаване капацитета на младежките работници в региона. На база спецификата на района и потребностите на младите хора и специфичните ни цели да мотивираме, стимулираме младите за личностно развитие и реализация, чрез гъвкава програма и ангажиране на максимално много заинтересовани страни изобретихме подхода МОГА. С реализирането на подхода МОГА създаваме добра практика за идентифициране на местните ресурси и инфраструктура за младежки дейности и ангажирането им в подкрепа на младите хора за личностно развитие и реализация, чрез международно валидиране на постиженията им в сферата на неформалното учене.

Повишаването на капацитета на младежките работници е ключово в този процес, чрез прилагането на методика на работа сертифицирана на световно ниво. Работата в МИКЦ – МОГА ще е органзирана, като един специфичен инкубатор за младежко развитие, идеи и реализация, особенно в Свободната зона – МОГА. Като резултат очакваме повече от 3000 младежи от целия регион да бъдат включени в информационни, обучителни, спортни и доброволчески дейности.

Ефектът от реализитането на МИКЦ – МОГА ще бъде по-добра координация и работа в мрежа на повече заинтересовани страни в младежкия сектор, развити умения и мотивация за реализация и ангажирани в образователни, обучителни дейности младежи в неравностойно положение, чрез методология и система за целеполагане, проследяване и валидиране на постиженията в сферата на неформалното учене.

МИКЦ-МОГА е младежка зона на Можещи, Отговорни и Граждански Активни млади хора на възраст между 15 и 29 години, младежки работници и организатори на младежки дейности на територията на област Смолян, които ще допринесе за пълноценното социално-икономическо развитие на региона, чрез ресурса и повишения капацитет на младите хора и възможно най-много заинтересовани страни.

Вирни се горе