Младежкия доброволен отряд с Грамота от Главна Дирекция „ПБЗН“

Младежкия доброволен отряд с Грамота от Главна Дирекция „ПБЗН“

За пореден път Младежкия доброволен отряд към Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр.Смолян, беше отличен с Грамота от Главна Дирекция „ПБЗН“ и Национална Асоциация на доброволците в Република България, за проявена инициативност и участие в демонтрация, по случай 5-ти декември – Международен ден на доброволеца 2017 година.

В ППМГ „Васил Левски“, на учениците се прожектира тематичен филм свързан с дейността на доброволните формирования. Общинските доброволци, Младежкия авариен екип към БЧК демонстрираха и на практика как те работят в едно с пожарникарите.

И в ПГ по Икономика „Карл Маркс“ младежкия доброволен отряд към смолянската пожарна, част от учениците решиха да обучат и разяснят на своите учители какви са основните действия при пожар в училищната сграда, след което в двора демонстрираха на практика работата на видовете пожарогасители.

През годините младежите от отряда се включваха в редица мероприятия на смолянската пожарна и Доброволното формирование към Община Смолян. Взеха участие по повод „Седмицата на гората“ съвместно с Горско стопанство с.Смилян, професионалния празник 14-ти септември, мероприятия с Младежки авариен екип към БЧК и най-емоционалната изява лагера съвмесно с германски пожарникари от гр.Зул.

Вирни се горе