Младежката кампания "Красив Смолян" е в разгара

Младежката кампания "Красив Смолян" е в разгара

Кметът на община Смолян Дора Янкова се срещна днес с младите хора, които работят на обект „Миньорски блокове” в кв. Средок по програмата “Красив Смолян”. Тя поздрави младежите за добре свършената работа, осведоми се за техните проблеми и им пожела ползотворна работа.

На обекта тя даде изявление пред представители на местните и национални медии за хода на кампанията „Красив Смолян” и изнесе някой любопитни факти, които показват устойчиво развитие и утвърждаване на проявата, която тръгна преди четири години по нейна идея,съобщи пресаташето на Община Смолян.

Янкова сподели, че в тазгодишното издание на кампанията участват 693 ученици и студенти, разпределени в 4 смени и на 37 обекта в Смолян и селища на общината. Дейността, която извършват младите хора е свързана преди всичко с почистването и оформянето на улици, детски площадки, спортни съоръжения, исторически паметници и др.

Участниците работят от 8.00 до 14.00 часа и ще получат за всеки заработен ден по 8.00 лева надница. За ръководители на групите на различните обекти са привлечени студенти от различни вузове в страната, но смолянчани.

Вирни се горе