Младежите от ГЕРБ отбелязаха Деня на Земята с децата от дома в Широка лъка

Младежите от ГЕРБ отбелязаха Деня на Земята с децата от дома в Широка лъка

Младежите от ГЕРБ-Смолян, отбелязаха днешния Ден на Земята, 22 април, заедно с малчуганите от Дома в Широка лъка, като им организираха посещение в ОД “Пожарна безопасност и защита на населението”. Огнеборците демонстрираха различни ситуации за борба с огнената стихия, дадоха им полезни съвети как да не допускат пожари и да не използват огъня за игра. Запознаха ги как се приемат сигнали в Компютърния център от телефон 112, показаха им оборудването на пожарните автомобили и какви са първите действия при получване на сигнал за пожар.

“Огънят е една от природните стихии, от които трябва да пазим Земята. За нас е важно, в ден като този, да сме полезни практически на тези деца лишени от родителска грижа. Трябва да съхраним Земята и имуществото си от подобни бедствия и да не ги допускаме”, коментира инициативата организационният секретар на МГЕРБ Денислав Костов.

Проявята, в чест Деня на Земята, уважиха общинската съветничка от ГЕРБ Мариана Сивкова, членове на младежката структура и други деца от община Смолян. Малчуганите получиха и топъл обяд. Те благодариха за чудесната и полезна инициатива, в която са участвали. МГЕРБ пък изказаха благодарност на служителите на ОД ПБЗН за отзивчивостта, с която посрещнаха децата и за всеотдайността при изпълнение на служебните си задължения.

Вирни се горе