Евродепутатът Ивайло Калфин се срещна с младежи от Смолян

Евродепутатът Ивайло Калфин се срещна с младежи от Смолян

Днес от 16.00 ч. В Клуба на дейците на културата се проведе среща на младежката организация на БСП с евродепутата и кандидат за президент на Република България Ивайло Калфин, който е на двудневно посещение в Смолян. Срещата беше инициирана от кмета на община Смолян Дора Янкова и премина под надслов „Гласът на младите – младежка перспектива в Родопите”,съобщиха от пресцентъра на общината.

Пред многобройните посетители, изпълнили от край до край залата на КДК Дора Янкова говори за проектите и програмите, по които работи общината и за усилията, които полага, за да се създават повече възможности за реализация на младите хора от Смолян и региона. Тя сподели, че грешно, още по-малко модерно е да се казва – младежта е нашето бъдеще. Защото първо не е вярно и много малко прави държавата това да се изпълни този постулат със съдържание и второ – бъдещето си е на всеки човек. То се гради с труд и талант в настоящето. Заради това по-скоро вярното е младежта е настоящето.

В срещата взе участие и Явор Гечев – председател на младежката организация на БСП. Той поздрави младите хора с Международния празник на младежта и им пожела работа, късмет и високо образование.

Кандидатът за президент на Република България Ивайло Калфин – евродепутат сподели пред младежката аудитория, колко важно е за всеки човек първото работно място, студентския стаж и младежките програми за заетост. Той каза, че преди 2-3 години безработните млади хора са били 12%, днес са 3 пъти повече. Затова е необходимо да се води нова, модерна, резултатна и ефективна младежка политика от правителствата на България, за да не бъде най-голямата мечта на всеки млад българин как по-бързо да стигне до терминал 2 на Софийското летище.

Калфин отговори на много въпроси, които му бяха зададени от участниците в срещата. Той призна, че това е първата му младежка среща в страната.

Вирни се горе