Младежи от няколко страни са на обмен в Смолян

 Младежи от няколко страни са на обмен в Смолян

Младежки обмен “Explore Traditions Hug Intercultural Community” се провежда в Смолян. В периода 11-20-ти юни 2017 , 34 участника от Албания, България, Грузия, Естония, Полша, Турция и Франция ще вземат участие в него. Проектът се изпълнява от Дружество “Знание” и е финансиран по програма Еразъм +.

Целта на настоящия проект е да се формира общество, което да отговаря на съвременните условия на живот, където културите се преплитат и трябва да се научим да уважаваме всяка една от тях с нейните традиции и обичаи. За постигане на целите на проекта ще използваме изкуството като алтернативен и иновативен начин за представяне на културното многообразие на Европа. Под формата на работни ателиета по музика, танци, традиции чрез изкуство и медия по интерактивен начин младежите ще се запознаят и ще научат нещо ново за културата на другите държави, участващи в обмена.

Целевата група, към която сме насочили вниманието си са млади хора на възраст между 17 и 25 години, които имат интерес в сферата на културата, историята и изкуствата или имат опит в сферата на музиката, танците и социалните медии. Програмата е практически насочена, с включени работни ателиета, ролеви и симулационни игри, дебати и интерактивни дейности. През 8-те работни дни участниците ще споделят и изследват своята междукултурна идентичност, различията и приликите в своите култури и традиции чрез универсалния език на неформалното образование.Организаторите споделиха ,че първият работен ден е преминал много динамично – представили се едни на други и започнали опознаваме, споделяйки техните интереси и опит в културата и традициите, споделени били още намеренията си за представяне и откриване на спецификите в нашите култури.

Младежи от МИКЦ Смолян и НПО“ Млади изследователи за младежко развитие“ ще се включат в предстоящата междукултурна вечер, в която участниците ще покажат своите традиционни танци, песни и обичаи.

Вирни се горе