Младежи от Ксанти и Смолян безплатно ще са обучават как да правят европейски проекти

 Младежи от Ксанти и Смолян безплатно ще са обучават как да правят европейски проекти

Обучението ще се проведе от 28 август до 8 септември т. г. от смолянската сдружение „Криле от светлина” с ръководител Аделина Фисинска. Двустранната група ще бъде общо от 44 младежи на възраст от 16 до 30 години и 4 ръководители.

Основните дейности, планирани за младежкия обмен, са: дискусии, лекции, срещи и дебати на теми, свързани с Европейско гражданство и права, кандидатстване, разработване и отчитане на евро проекти за финансиране на собствен бизнес. Следобeдните занимания ще бъдат посветени на изработване и декорация на практични чанти от плат. В програмата са включени още и междукултурни вечери, посещение на културни и исторически забележителности, интерактивни игри и др. Проектът ще се осъществи в хотел “Макрелов” – град Смолян.

Обучението е напълно безплатно – нощувки, храна, лекции и екскурзии. На преминалите успешно това обучението ще бъдат връчени Европейски сертификати, доказващи натрупания неформален опит. Групата от Ксанти – 22 младежи и 2 ръководители, е готова, за смолянската група има още свободни места. Желаещите младежи могат да заявят своето участие на е-мейл: adelinafisinska@mail.bg или да се обадят на тел 0885622344.

Вирни се горе