Младежи от 5 страни посетиха младежкото пространство в град Смолян

Младежи от 5 страни посетиха младежкото пространство в град Смолян

CET Platform Bulgaria реализира младежки обмен „Let’s touch to the High-tech Leadership Skills“, включващ младежи от Италия, Румъния , Гърция , Хърватия и България.Неформалното обучение е основната методология, която ще присъства в проекта.

На място се запознаха с дейностите на сдружение"Млади изследователи за младежко развитие",включващи и новостите покрай района на каскадите, където се реализира процесът плейсмейкинг. Placemaking-ът – начините по който малките общности прекрояват и променят своите публични пространства.

Повече информация за кандидатстването за финансиране по програма „Еразъм+“ беше представена на партньорските организации. Интерес представляваше сесията “Панаир на организациите”, където местни организации, национални платформи и международни мрежи от организации имаха възможност да представят своите активности и бъдещи събития.

Координаторите споделят , че основната цел на проекта е да създаде високотехнологични съвременни лидери, които могат да управляват сложни ситуации в бързо променяща се среда; имат визия и амбиция да променят средата за постигане на по-добри резултати, като използват възможностите за иновации във високотехнологичните тенденции; способността да идентифицират рисковете и възможностите, които иновациите предлагат на хората и обществото като цяло и да развият своите умения за работа в екип, иновационно развитие, комуникация, перспективно планиране, мрежи, критично мислене, цялостно разбиране, аналитично мислене, решаване на проблеми и управление на проекти.

Вирни се горе