Митрополит Николай пристига в Чепеларе за Атанасовден

 Митрополит Николай пристига в Чепеларе за Атанасовден

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави архиерейската света Литургия в храм „Св. Атанасий“ – град Чепеларе, на 18 януари /понеделник/ от 9 часа. В служението за храмовия празник ще участват още викарият на митрополита Знеполски епископ Арсений с духовници от Пловдив, също председателят на църквата отец Апостол Аралски, както и свещеници от Смолян, водени от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион.

Свети Атанасий Велики /296-373/ е египетски духовник, оставил голямо литературно-богословско наследство, един от най-видните за времето си радетели на чистотата на вярата, първи разпространител на монашеството в Европа по модел на египетското. Стълб на Православието. Управлявал Александрийската църква повече от 40 години, нему св. Църква дължи разгромяването на опасната арианска ерес и създаването на Никео-Цариградския Символ на Вярата.

Нека на Атанасовден заедно да въздадем почит и благодарност за застъпничеството към нас на Св. Атанасий Велики, като присъстваме на храмовия празник в Чепеларе.

Архиерейско наместничество – Смолян

Вирни се горе