Миньорите викат премиера в Мадан

Миньорите викат премиера в Мадан

Протестиращите миньори от “Горубсо Мадан” изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, с което го канят да посети миньорския град и да се запознае с проблемите им.

Миньорите призоваха да се запорира цялото имущество на концесионера Валентин Захариев, докато не се издължи на работниците и служителите.

Захариев не спази обещанието си, дадено пред министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, че ще изплати забавените заплати. По тази причина от министерството обявиха, че ще предприемат стъпки по прекратяване на концесията.

Това обаче ще създаде определени трудности за миньорите, които за известен период ще останат без работа. Въпреки това те са съгласни да отидат на Бюрото по труда, но да се реши въпроса им с парите, обявиха протестиращите.

Вчера в Мадан бяха президентът на КТ “Подкрепа” д-р Константин Тренчев, Владимир Топалов – председател на Миньорска федерация към КТ „Подкрепа” и д-р Душков – конфедерален секретар на КТ „Подкрепа”.

Министерството на икономиката официално е изпратило предизвестие, че е в ход процедура по отнемане на концесията. Според Константин Тренчев, макар че процедурата вече е в ход, това ще отнеме време, а работниците трябва да получат час по-скоро възнагражденията си. Затова „Подкрепа” ще предприеме всички мерки, за да помогне на протестиращите. "Ние можем да помогнем с това, че сме близко до институциите и можем постоянно да ги притискаме, каза д-р Тренчев.

Вирни се горе