Министърът на образованието връчи на директора на Ресурсен център – Смолян Мария Семерджиева наградата „Св. Иван Рилски”

Министърът на образованието връчи на директора на Ресурсен център – Смолян Мария Семерджиева наградата „Св. Иван Рилски”

Директорът на Ресурсен център – Смолян Мария Семерджиева е първият педагог от Смолянска област, удостоен с наградата на Министерството на образованието, младежта и науката „Св. Иван Рилски”. Наградата беше връчена лично от министъра на образованието, младежта и науката чл.-кор. Николай Милошев. Церемонията се състоя на 14 май т.г. в Рилския манастир. В 10 часа игуменът епископ Евлогий отслужи тържествен молебен в църквата на манастира по повод честването на 11 май – Деня на Светите Равноапостоли Кирил и Методий. На ритуала присъстваха министър Николай Милошев, директорът на дирекция в МОМН Лазар Додев, тримата носители на наградата, началници на регионални инспекторати, учители, кметове, ученици от областите Кюстендил и Благоевград. След това в залата с иконите беше извършено и самото тържествено награждаване. Наградата „Св. Иван Рилски” е учредена през 2006 година и се връчва ежегодно от МОМН на директори и учители за постигнати високи резултати в професионалната им дейност и принос в развитието на българското образование. Тази година носители на „Св. Иван Рилски” са Мария Семерджиева – директор на Ресурсен център – Смолян и още двама директори на учебни заведения от София и Враца. Наградата представлява осветена икона на Иван Рилски и грамота.

Вирни се горе