Министър Павлова инспектира жилищни сгради, санирани с европари

Министър Павлова инспектира жилищни сгради, санирани с европари

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова бе на посещение днес в Смолян. С нея бяха и европейски и български експерти по усвояването на средства от различни програми и проекти.

Министър Павлова представи най-напред обновените жилищни блокове „Извора” и сподели през журналисти, че община Смолян е водеща в реализирането на проект „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради”. Тук са санирани 8 от общо 50 сгради в цялата страна. В нейно лице имаме отличен партньор, защото освен обновяването на жилищата успяхме да изградим детска площадкa, направихме нова хоризонтална планировка, променихме облика на комплекса. През 2012 година ще изразходваме 83 млн. лева по тази програма, заяви още министърът.

От името на собствениците задоволство от свършената работа изказа Стефка Русева. Тя благодари на община Смолян, на МРРБ и на фирмата-изпълнител „Строителство и саниране” ЕООД с ръководител Янко Янков.

Кметът на общината Николай Мелемов каза, че резултатите от извършената работа са видими и положителни. Това потвърждават хората, а и се вижда по облика на сградите. Тези добри практики трябва да се развиват, за да става Смолян по-красив, по-уютен, по-удобен за живеене.

След това министър Павлова заедно с кмета на общината Николай Мелемов посети Дневен център „Звънче”, разгледа базата и се информира за дейността и състоянието на 25-те деца и 22-та възрастни в центъра. Министър Павлова след като похвали хората за свършеното, съобщи че е одобрен проект на община Смолян за изграждане на център от семеен тип.

Следващият обект, на който присъства министър Павлова бе в кв. Райково – рехабилитираните улици „Боровец” и „Станковица” в кв. Райково. На изпроводяк, тя поздрави кмета на общината Николай Мелемов и му пожела ползотворна работа.

Интерес към обектите в Смолян проявиха много национални медии, които дойдоха заедно с екипа на министър Павлова в областния град.

Вирни се горе