Международен обучителeн курс се проведе в Смолян

Международен обучителeн курс се проведе в Смолян

Приключи проектът „Забавна финансова грамотност“ съфинансиран от програма Еразъм+, организиран от сдружение “ Криле от Светлина“ . Обучението се състоя от 21.07.2018 до 01.08.2018 в град Смолян. Взеха участие 26 младежки работници и 5 членове на екипа (31) от 9 страни – България, Швеция, Полша, Испания, Гърция, Италия, Италия, Македония и Румъния.

Обучителния курс бе насочен към създаване на достъпна иновативна среда за младежки работници, подпомагаща придобиването на основни финансови познания и изграждане на осъзнато потребителско поведение. Целта на проекта е насочена към увеличаване на капацитета на младежките работници да прилагат педагогически методи, насочени към развиване на практически умения за младите хора в структуриран процес на обучение, основан на неформалното образование. В хода на реализирането му участниците придобиха навици за отговорно отношение към парите и умения да ги харчат разумно, както и увереност при ползването на съвременни технологии и услуги от финансовия сектор.

Обучителите бяха предвидили атрактивни занимания в неформална среда, насочени към повишаване на информираността за формирането на семейния бюджет, както и придобиване на навици за отговорно отношение към парите и умения да се харчат разумно.

“Това ще изгради в младежите навици и увереност при ползването на съвременни технологии и услуги от финансовия сектор. Като ключов резултат от проекта участниците ще развият компетенции за създаване, провеждане и оценка на програми за обучение по финансова грамотност, основани на неформално образование, интерактивно обучение и съвременна педагогика.” споделят организаторите от сдружение “Криле от светлина”

Това ще подобри възможностите, предлагани от неформалното обучение в страни с ниско равнище на развитие на младежката работа и ще се насочи пряко към приоритета на програмата “Еразъм + Младеж”.

Вирни се горе