Мечка нападна двама край местността "Сосковчето"

Мечка нападна двама край местността "Сосковчето"

Двама мъже са нападнати от мечка в Смолянско, съобщиха от полицията. Сигналът за изненадващата гонка е получен около 15:30 часа в сряда чрез телефон 112. 56-годишен мъж е в болницата в Смолян след среща с мечки. Той се озовал между майката й малкото й в резерват “Сосковчето” край града. В опит да ги избегне, мъжът паднал от близо 10-метрова отвесна скала. Въпреки множеството наранявания и счупвания няма опасност за живота му.

Още в шок, 56-годишният Валерий разказа, че вчера следобед, заедно със свой колега, отишъл по работа в резерват „Сосковчето” край Смолян. Колегата му пръв забелязал мечките, разкрещял се и започнал да бяга. Валери направил същото, но се покатерил на висока скала. Вместо обаче да излезе от периметъра им той се озовал между двете мечки. Валерий обяснява, обаче че хищникът не го е нападнал. В ужаса си той сам се подхлъзнал. При незабавно организирано съвместно издирване от служители на местната пожарна и полиция двамата мъже са открити и им е оказана помощ. Пострадалият е транспортиран в МБАЛ – Смолян за лечение, без опасност за живота. По случая работят служители на РУП – Смолян.

На мястото на инцидента пристигат и експерти от РИОСВ-Смолян. Според тях ситуацията, в която се намирал Валерий Токушев, е била изключително опасна. „Това е критична ситуация, понеже майката, виждайки малкото си, което плаче и я вика, среща на пътя си човек. За голяма радост в случая ние нямаме регистрирана атака и човекът е имал голям късмет, че е добре и че е жив“, обясниха от РИОСВ-Смолян. Резерват „Сосковчето” е най-посещаваната от туристи местност в региона.

Вирни се горе