"Meadows in the mountains" събра хиляди меломани в Родопите

"Meadows in the mountains" събра хиляди меломани в Родопите

Хиляди меломани от Великобритания се събраха в Родопите за четвъртото издание на “Meadows in the mountains”. Фестивалът, организиран от английски заселници, разтърси родопското село Полковник Серафимово, община Смолян, от 13 до 15 юни, съобщи “Стандарт”.

Оказва се, че това е най-мащабното издание на събитието до момента, обясняват организаторите от МТМ. Алекс Барк от Jazzanova, Рюде Хагелщайн, Мааян Нидам и Moomin, бяха само част от изпълнителите, които се изявиха на сцената под звездите. Имаше и българско участие- на Laylla Dane, Bosha, Garo, тандемът Sirius & Methodikal, Gypsy Delica.

“Усещането в планината е страхотно. Музиката и дъхът на билките в гората е уникално съчетание. Идвам за поредна година и много ми харесва това бягство сред природата”, споделя англичанка, която е загърбила шумотевицата и високите технологии, за да слуша любимата си музика на открито и да спи два дни на палатка.

Събитието, което е истински празник в родопското селце, се проведе въпреки лошото време. Неговите посетители имаха възможността да се возят със селските каруци, да яздят коне, да опитат родопски специалитети и да се забавляват дори с дъждобрани и чадъри в ръка. И тази година тревният бобслей, „Пързалката на смъртта", забавленията под водопада, бяха част от развлеченията за меломаните.

В края на май “Гардиън” включи “Meadows in the mountains” в своя списък с предложения за фестивали в Европа за 2014 г. и изтъкна колко красиво място за почивка са Родопите.

Вирни се горе