Маг Суни с първо място от фестивал в Белград

Маг Суни с първо място от фестивал в Белград

Младият илюзионист Стефан Костадинов Сунков от Смолян се завърна с първо място от Балканския магически фестивал, който се проведе в сръбската столица Белград този уикенд.

18-годишният ученик от ПМГ „Васил Левски“ впечатли международното жури със състезателен номер от десет минути в категорията “Сценична магия”, разказа той пред екип на Smolyannews.com. Талантливият смолянчанин е единственият българин, спечелил награда от престижния фестивал, в който участваха над 100 илюзионисти от всички балкански страни.

Стефан още от малък обича да се занимава с илюзионно изкуство. За сега му е хоби, но иска да се развива и усъвършенства. Затова заедно със семейството си полагат големи усилия в тази посока и през седмица пътуват до София, където негов персонален учител е небезизвестният Боби шоу.

Стимул за Маг Суни е публиката – усмивките на хората, радостта им, аплодисментите, които получава, когато им показва фокусите си.

Според младият илюзионист най-важното нещо е желанието. „Ако нямаш желание, каквато и техника да приложиш не можеш да въздействаш на публиката“, казва той. За своето хоби Стефан е бил насърчен от родителите си, които го подкрепят и до днес.

Вирни се горе