Мадан се готви за празника на града и Деня на миньора

Мадан се готви за празника на града и Деня на миньора

Ударно почистват Мадан за празника на града и Деня на миньора. Тържествата на миньорската община ще се проведат на 24 и 25 август. От началото на седмицата града и площада – арена на честванията се почистват трескаво от служителите на почистващата фирма “Титан Клинър”, както и хора от програмите за заетост към общината. В следващите два дни града ще се измие основно, за да може хилядите жители и гости да празнуват в приятна градска среда.

Към финала е подготовката за посрещане на празника на града и Деня на миньора. Тази година те ще бъдат отбелязани с богата програма, подготвена от община Мадан – главен организатор на празника.

Мероприятията започват още на 23 август на градския стадион в „Батанци”, където кметът Фахри Молайсенов ще награди отборите, класирали се на първо, второ и трето място от проведеният в чест на празника футболeн турнир. На следващия ден – 24 август са организирани редица културни събития – фотографска изложба “Мадан -минало” и литературен конкурс „Мадан – кътче от рая”. В програмата на тържествата е включено поклонение пред паметните плочи в града. В същия ден ще се състои официалното откриване на празника от атрактивното трио „Тенорите” на градския площад. След тържествени слова от кмета и официалните гости на Мадан, празнична заря ще озари небето над града. След това започва народно веселие с Виевската фолк група и поп-фолк певицата Райна.

На сцената, но на 25 август- в „Деня на миньора”, участие ще вземат самодейни фолклорни състави от общината с разнообразна и колоритна програма. По-късно фолклорния изпълнител Николай Славеев, ще изпълни богат репертоар в чест на жителите от общината. За доброто настроение ще се погрижат и звездите от “Пайнер” – Соня Немска и Анелия. Кметът на община Мадан се обръща към всички жители на област Смолян да посетят двудневния празник на община Мадан.

Вирни се горе