Литературна екскурзия в библиотеката с ученици от ОУ "Иван Вазов"-Смолян

Литературна екскурзия в библиотеката с ученици от ОУ "Иван Вазов"-Смолян

Учениците от IV „В” клас на ОУ ”Иван Вазов” споделиха своя празник – 40 години от основаването на училището, като проведоха литературна екскурзия „От Вазов и за Вазов” в Детски отдел на библиотеката. Целта на посещението беше децата да се запознаят задълбочено с живота и творчеството на патриарха на българската литература Иван Вазов. Зав. детски отдел представи пред децата обстойна информация по темата и разказа интересни факти за творчеството на писателя преди Освобождението. Последва драматизация на стихотворението „Уловената птичка” от сборника „Стихотворения за малки деца”.

Учителките г-жа Караманолова и г-жа Раева бяха подготвили интересна литературна игра. Разделени на екипи, децата имаха задача да открият, подредят по заглавия и да прочетат предварително подготвените текстове от произведения на Иван Вазов под формата на пъзели. Последва трескаво и забавно подреждане и надпревара в групите. Децата бързо се ориентираха в последователността на творбите и поставиха правилно заглавията на стихотворенията, а след това всяко дете прочете по едно от тях. Съревнованието беше интересно, забавно и поучително. Гостите имаха възможност да разгледат и витрина с част от творчеството на големия писател и да си заемат книги за дома.

Четвъртокласниците са едни от най-активните и дългогодишни членове на клуб „Приятели на книгата” към Детски отдел на библиотеката, съобщиха от културната институция.

Вирни се горе