"Легнал полицай" пази пешеходците в Петково, искат и предпазна мантинела край селото

"Легнал полицай" пази пешеходците в Петково, искат и предпазна мантинела край селото

Директорът на ОД МВР – Смолян комисар Кирил Хаджихристев посети с. Петково и разговаря с кметовете на няколко села от общ. Смолян за проблемите и притесненията на жителите им по отношение на сигурността и обществения ред.

На срещата присъстваха кметовете на селата Петково, Момчиловци и Кутела и кметските наместници на селата Славейно и Катраница, съобщи говорителят на полицията Добрина Ангелиева. Всички кметове и кметски наместници изказаха задоволство от работата на полицейските служители, обслужващи съответните населени места, като отчетоха усилията им за гарантиране на добър обществен ред и сигурност за жителите им. Те обаче изразиха притеснения, че през зимния период много от къщите в тези села остават необитаеми и могат да бъдат обект на престъпления. В тази връзка комисар Хаджихристев увери кметовете, че с цел предотвратяване на посегателства срещу домовете на хората, ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие в тези населени места.

Като пример за добро партньорство между РУП – Смолян и местните институции бе посочен положителният резултат от изпълнението на разработена работна карта за решаване на проблема с безопасността на движението в селото – поставянето на изкуствена неравност за ограничаване на скоростта в центъра на с. Петково. Жители на селото споделиха, че след поставянето на “легналия полицай” се чувстват далеч по-спокойни, когато се движат по пътя.

Кметът на с. Петково повдигна въпроса за поставяне на предпазна мантинела на един от завоите на входа на селото, за което комисар Хаджихристев пое ангажимент писмено да бъде уведомено Областно пътно управления – Смолян, обясни още Агелиева.

Следващата изнесена приемана на директора на ОД МВР – Смолян ще бъде в с. Момчиловци, на 4-ти октомври от 16.30 ч. Жителите на селото ще имат възможност да споделят с комисар Хаджихристев своите проблеми и притеснения относно сигурността и обществения ред в своето населено място, да направят предложения за оптимизиране работата на полицията.

Вирни се горе