Лайънс клуб-Смолян подари овощна градина на Дома за стари хора в село Фатово

Лайънс клуб-Смолян подари  овощна градина на Дома за стари хора в село Фатово

„С грижовна ръка и нежно докосване да превърнем дома си в нов различен свят”–се казва в химна, посветен на Деня на Земята

По този повод, Лайънс клуб Смолян подари Овощна градина на Дома за стари хора в смолянското село Фатово. Членовете на клуба засадиха 33 плодни дръвчета, доставени от Института по овощарство в Пловдив, за които поеха ангажимент да се грижат и за в бъдеще. Освен овощките, смолянските лъвове засадиха и 75 липи и смърчове. Лайънс членовете обгрижиха и дръвчетата, засадени от тях през миналата година в зоната за отдих и почивка на домуващите. Бяха доставени и цветни семена, за алеите около социалното заведение. В пролетната инициатива са включиха почти всички членове на клуба, начело с клубния президент – Тихомир Ников. Кампанията бе подкрепена от кметицата на Момчиловци и заместник председателя на Общинския съвет в Златоград, които също са членове на Лайънс клуб Смолян. Щафетата за изграждане на нашата Лайънс гора ще бъде пренесена и в други части на областта в Деня на Земята.

Инициативата е част от международната Лайънс екопрограма – Green Lions. По нея вече са засадени 8 216 257 дръвчета, от които 760 хиляди – само за последните 10 дни. «Да засадим дърво – да почистим въздуха» – с тези думи се създава и непрекъснато нараства Световната Лайънс гора, която доказва, че заедно можем и променяме света за здравето на нашата нация, за здравето на нашата планета.

Вирни се горе