Лъчезар Иванов Близнаков от СДВР спечели титлата „Пътен полицай на годината”

Лъчезар Иванов Близнаков от СДВР спечели титлата „Пътен полицай на годината”

Лъчезар Иванов Близнаков от СДВР заслужено спечели титлата „Пътен полицай на годината” на провелото се в гр. Смолян от 29 септември до 01 октомври 19-то национално състезание. А първи в генералното отборно класиране станаха състезателите от отбора на ОДМВР – Смолян,съобщи говорителя на полицията. Организатори на проявата са Главна дирекция “Охранителна полиция” – МВР и Областна дирекция на МВР – Смолян, със съдействието на традиционните партньори СБА и БЧК и с подкрепата на община Смолян. Вчера в Смолян оспорваната надпревара между най-добрите пътни полицаи от цялата страна приключи с най-атрактивните за зрителите дисциплини – майсторско управление на лек автомобил и мотоциклет, практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие. Смолянчани имаха възможност да наблюдават достойните за уважение практически умения на пътните полицаи при управлението на автомобил и мотоциклет. В първата част на състезанието вчера пътните полицаи демонстрираха своите познания и умения и в дисциплините: теоретичен тест върху нормативната база от ежедневната дейност на полицията, теоретичен тест по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие, състезание по стрелба с пистолет.

Ето и класирането по дисциплини: Теория и практика по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие:

Момчил Цветанов Григоров-Габрово

Ивайло Григоров Богданов-София

Живко Георгиев Желев-Добрич

Теория нормативна база: Райчо Василев Сивенов-Смолян

Лъчезар Иванов Близнаков-СДВР

Стоян Кръстилов Стоянов-Кърджали

Стрелба с пистолет:

Васил Владимиров Бакалски-Смолян

Наско Емилов Тасев-Кюстендил

Ивайло Григоров Богданов-София

Майсторско управление на мотоциклет

Лъчезар иванов Близнаков-СДВР

Живко Георгиев Желев-Добрич

Янко Христов Мавродиев-Варна

Майсторско управление на автомобил

Райчо Василев Сивенов-Смолян

Лъчезар Иванов Близнаков-СДВР

Георги Иванов Георгиев-Монтана

Генерално индивидуално класиране: Наградите връчи комисар Алекси Стратиев – заместник-директор на ГД „Охранителна полиция” на МВР

Лъчезар Иванов Близнаков-СДВР

Басил Владимиров Бакалски-Смолян

Живко георгиев Желев-Добрич

Валери Цветанов Паланкасов-София

Генерално отборно класиране: Наградите връчи комисар Кирил Хаджихристев – директор на ОД МВР – Смолян

1.ОД на МВР-Смолян

2.ОД на МВР-София

3.Од на МВР-Габрово

Националното състезние “Пътен полицай на годината” се провежда ежегодно от 1992 година насам, като ОДМВР – Смолян веднъж вече е била домакин на надпреварата – през 1995г.. Целта на състезанието е да се направи традиционна проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите им умения, свързани с ежедневната им служебна дейност. Участие в състезанието взеха по един мъжки отбор от всяка областна дирекция на МВР в страната, в състав от двама полицаи, които работят по контрола на пътното движение. Индивидуално с тях се съревновава и една смела жена – служител в “Пътна полиция” – Кърджали.

Вирни се горе