Въвеждат ограничителни мерки за движение в Пампорово в дните 11 – 13 февруари

Въвеждат ограничителни мерки за движение в Пампорово в дните 11 – 13 февруари

От 11 до 13 февруари 2012 г. в курортен комплекс Пампорово ще се проведе кръг от Европейска купа по ски алпийски дисциплини – слалом мъже. Във връзка с провеждането на състезанието и съпътстващите го мероприятия, както и поради очаквания голям зрителски интерес, от полицията са предприели мерки.

С цел облекчаване на трафика към курортен комплекс Пампорово и осигуряване на достъп на желаещите да наблюдават състезанието, на 12 и 13 февруари 2012 г. (неделя и понеделник) със заповед на ОПУ – Смолян се забранява транзитното преминаване на автомобили в участъка с. Проглед – кк Пампорово – гр. Смолян. Пътуващите по дестинацията Пловдив – Смолян ще могат да използват маршрута гр. Чепеларе – с.Проглед – връх “Рожен” – гр. Смолян. Забраната няма да важи за автобусите, пътуващи по редовни линии.

За времето от 11 до 13 февруари 2012г. по горския просек от хотел “Замъците” до “Студенец” ще бъде забранено преминаването на МПС, с изключение на тези, които имат издадена акредитация от “Пампорово” АД.

Във връзка с провеждането на парад от “Ски център – 1” до хотел “Орловец” по повод откриването на кръга от Европейската купа по ски – слалом мъже, с цел да се облекчи трафика в Пампорово и да се осигури свободен достъп на гражданите до мястото на събитието, на 11.02.2012 г., събота за времето от 16.00 ч. до 19.00 ч. ще бъде затворена за движение на МПС отсечката от кръстовището за хотел “Орфей” (ресторант “Бялата къща”) до открития паркинг пред хотел “Орловец”. Движението на автомобили ще се осъществява двупосочно в отсечката хотел “Пампорово” – хотел “Снежанка”, уточниха от полицията.

В КК Пампорово гражданите ще могат да използват за паркиране на автомобилите си следните места, които ще бъдат обозначени със съответната вертикална сигнализация: — паркингите в кк Пампорово; — паркинга на “Ски център -1”; — паркинга на Ски плац “Малина”; — бившата хеликоптерна площадка;

Няма да може да се използва за паркиране паркинга под “Студенец” – там ще паркират само автомобили с издадена акредитация от “Пампорово” АД (състезатели, технически екипи, организатори).

С цел да не се образуват задръствания и да се предотврати възникването на пътни инциденти, ОД МВР – Смолян призовава гражданите да спазват стриктно указанията на полицейските служители, които ще се грижат за обезпечаването на безопасността на движението.

В дните на състезанието ОД МВР – Смолян ще осигури засилено полицейско присъствие в курорта Пампорово, с цел обезпечаване на добър обществен ред и безопасност на движението. За осигуряване на пожарната безопасност и за своевременно реагиране при евентуални произшествия ще дежурят екипи на ОУ “ПБЗН” – Смолян.

Вирни се горе