Кръжоци с учениците започват в Планетариума

Кръжоци с учениците започват в Планетариума

На 1 октомври (понеделник) от 16:30 часа Планетариум-Смолян открива кръжочната учебна година на Младежкия астрономически клуб „Сотис”, съобщиха оттам.

Канят се ученици от 2-ри до 12-клас да се включат в заниманията на клуба. По време на откриването презентация на тема „Телескопът – най-важният инструмент на астронома“ ще представи н.с. Инна Барзова от НАО „Рожен”. Във фоайето на Планетариума е експонирана изложба, която отразява работата на средношколците от МАК „Сотис“ по време на тазгодишната лагер-школа на територията на НАО „Рожен”. На 4 октомври (четвъртък) стартира Международната седмица на Космоса (WSW). Тя ще продължи до 10 октомври.

В рамките на тазгодишната WSW Планетариум – Смолян ще представи актуализиран вариант на програмата „Първите” (за предучилищна възраст и начален курс), разнообразна лекционна програма в звездната зала, изложба във фоайето посветена на заплахите за края на света (декември 2012 г.), наблюдение с телескоп на Слънцето. Специалистите от Планетариума ще бъдат на разположение, за да отговарят на въпроси, които интересуват посетителите.

На 13 октомври (събота), в рамките на проекта NELLII, Планетариум – Смолян ще се включи в инициативата Празник на ученето през целия живот. На гостите на Планетариума ще бъде предложена безплатна програма във звездната зала, наблюдение на Слънцето с телескоп и беседи по изложбите във фоайето.

Вирни се горе