Красимир Калайджиев и Атанас Иванов сред отличените в инициативата "Достойните българи"

Красимир Калайджиев и Атанас Иванов сред отличените в инициативата  "Достойните българи"

За 13 път бяха връчени наградите от инициативата “Достойните българи”. Тридесет и пет души бяха отличени на церемония в НДК в присъствието на премиера Бойко Борисов и министри, предаде БТА. Тези герои са на всички нас, поклон и браво за това, което са направили, заяви премиерът по време на церемонията. На сцената бяха и християни, и мюсюлмани – това е силата на България, всички заедно, независимо от религията, да проявяваме доброта и да бъдем достойни българи, продължи премиерът, като изреди всеотдайността на хора от различни професии при спасяването на хора, пострадали от различни природни бедствия.

Премиерът връчи голямата наградата на инициативата на Свилена Дечева, вокална педагожка на Крисия, която я подготви за големия успех на Евровизия.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова отличи Красимир Калайджиев, Фильо Стоев, Атанас Иванов, Николай Градев, Николай Кирилов и Марин Гърков. По време на снежното бедствие през март спасителят към РСПАБ – Смолян Красимир Калайджиев участва в операция в района на местността Печинско по спасяването на семейство, престояло 17 часа в автомобил в снега. Калайджиев пътува 4 часа в снега, за да стигне до тях. Пожарникарят Атанас Иванов от Мадан по време на снежното бедствие през март пътува с часове в преспите, за да достави на бедстващи хора лекарства и храна.

Вирни се горе