Комисията за защита на потребителите глоби мобилен оператор с 2000 лв., делото влиза в Админиситративен съд

Комисията за защита на потребителите глоби мобилен оператор с 2000 лв., делото влиза в Админиситративен съд

Административният съд в Смолян, ще разгледа постъпила касационна жалба от „БТК“ ЕАД, срещу наказателно постановление издадено от Комисия за защита на потребителите, за наложена санкция в размер на 2000 лв., за нарушение на чл.113, ал.1 и ал.2 от ЗЗП.

Административнонаказателното производство е започнало по повод постъпила жалба от Б. Г., в която твърди, че е закупила мобилен апарат от „БТК“ ЕАД, което устройството не работи нормално: не звъни при набирането му; прекъсва; не дава сигнал за връзка; съобщенията за пропуснато обаждане получавала след време. Претенцията на жалбоподателката е „Подмяна на закупения телефон или връщане на заплатената сума“.

В издаденото наказателно постановление е посочено, че за възникналите проблеми е уведомяван мобилния оператор, като телефонът е изпращан за ремонт 4 пъти. Административният орган е приел, че липсва Протокол за споразумение/Акт за удовлетворяване на рекламацията. Не са предприети действия от страна на търговеца, а именно: мобилният телефон не е приведен в действие с договора за продажба в рамките на един месец, считано от предявяване на рекламацията.

Делото е докладвано на съдията докладчик и предстои неговото насрочване, съобщи Веселка Георгиева, съдебен секретар и връзки с обществеността.

Вирни се горе