Комисар Хаджихристев: Изборният процес започна, протече и приключи нормално във всички 271 СИК

Комисар Хаджихристев: Изборният процес започна, протече и приключи нормално във всички 271 СИК

Обстановката в област Смолян по време на проведения Национален референдум беше спокойна, изборният процес започна, протече и приключи нормално във всички 271 СИК на територията на областта. Транспортирането на протоколите и материалите, свързани с референдума до РИК и ЦИК премина без инциденти и проблеми, отчитат днес от пресцентъра на полицията в Смолян.

За осигуряване на обществения ред и противодействие на престъпността по време на провеждането на референдума бяха ангажирани над 400 служители на ОД МВР – Смолян, както и 61 служители от РДГП – Смолян.

Няма регистрирани нарушения на обществения ред във връзка с провеждането на националния референдум. Не са регистрирани случаи на нарушаване на Изборния кодекс, Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, Закона за събранията, митингите и манифестациите и Закона за МВР. Не са регистрирани сигнали и прояви, които биха застрашили нормалното протичане на националния референдум.

Няма съставени актове за установени административни нарушения по реда на Закона за административните нарушения и наказания и Изборния кодекс. Няма издадени наказателни постановления, няма образувани досъдебни производства за престъпления по чл. 167 до чл. 169г от НК или други престъпления, свързани с произвеждането на референдума.

Оказано е съдействие от служител на ОДМВР – Смолян на СИК – в СИК № 10 в с. Малево, общ. Чепеларе, по искане на председателя на секционната избирателна комисия в 10:00 ч. на 27.01.2013 г. е оказано съдействие от полицейския служител, охраняващ секцията, за извеждане на лице /45-годишен мъж от селото/ от изборното помещение. Лицето е изведено и е възстановено нормалното протичане на изборния процес.

Вирни се горе