Колко е хубаво, когато повече хора са заедно в добрите дела!

Колко е хубаво, когато повече хора са заедно в добрите дела!

Отново се проведе детският празник на Смолянските езера

Радостен и богат спортно-творчески празник за децата от съюзната организация на инвалидите в Смолян се проведе за девета поредна година на Смолянските езера. На просторната поляна пред параклиса „Св. Дух“ се събраха заедно деца-членове от Смолян, Чепеларе, Баните, Неделино, Доспат, Любча, Барутин, Триград, Загражден, Орехово, придружени от родители.

С основната подкрепа на Съюза на инвалидите в България, с председател Красимир Коцев, деца от различни населени места в областта имат възможност един ден в годината да са заедно, да се радват и опознават, да спортуват и да имат свободни творчески занимания на чист въздух, сред красивата родопска природа. Зарадвани бяха за поредна година от Съюза на инвалидите в България със сполучливи подаръци – раници и несесери с учебни помагала, тениски, спортни принадлежности за състезания и вкусен обяд. Имаше и за децата, които не са успели да присъстват поради здравословни затруднения.

Регионалният координатор на Съюза на инвалидите Петя Николова и преизбраната наскоро председателка Захаринка Славчева поздравиха децата и родителите за това, че както винаги, са преодолели трудностите и са намерили възможност да пристигнат на празника, някои дори в инвалидни колички. Благодариха на Съюза на инвалидите за подкрепата към децата, която им дава стимул и в ежедневната работа. Благодариха за лакомствата и поздрава на областния управител Стефан Сабрутев С, в който заявява: „Мили деца, не спирайте да развивате себе си и да мечтаете! Ние като представители на държавата ще бъдем винаги до вас и ще ви подкрепяме във всяко начинание! Стотици са хората с увреждания, които успешно се реализират на професионалното поприще. Вярвам, че вие също ще станете добри специалисти и ще сбъднете мечтите си!“

Кметът на Смолян Николай Мелемов дойде да поздрави децата и родителите и да потвърди готовността на общината, че както и досега, могат да разчитат на съдействие. Тук бе и председателят на Общинския съвет Венера Аръчкова.

Николова и Славчева изразиха радостта си от добрината на много хора, за да стане празникът на децата по-богат, по-весел и по-смислен. За трета поредна година фирмата на Албен Чавдаров „Пампорово Бус“ донесе за всички вкусен курбан за здраве и благополучие. Финансова подкрепа дойде от д-р Балева. Европейският информационен център „Европа Директно“ в Смолян, благодарение на който през 2013 г. по проект стартира този празник, предостави рисувателни принадлежности, с които децата успяха да подготвят изложба и закачиха рисунките си на елховите клони. Храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян подари на всички водни игри, а доброволците към храма Марин, Дари и Теди имаха приятната грижа да занимават децата. Съдействие за празника оказа и Превантивно-информационният център по наркотични вещества към община Смолян. Колко е хубаво, когато повече хора са заедно в добрите дела!

Росица Примовска

Вирни се горе