Коледната акция на „Чисти сърца” завърши успешно въпреки откраднатата касичка

 Коледната акция на „Чисти сърца” завърши успешно въпреки откраднатата касичка

Благотворителната Коледна акция на младежкия православен център „Чисти сърца” към храм „Св.Висарион Смоленски”приключи успешно, въпреки че касичката за даренията бе открадната от фоайето на храма. В полза на децата инвалиди от Смолян бяха събрани 851 лева и 18 стотинки. Най-бързо реагираха служителите в Областната администрация, които събраха и предоставиха за благотворителната кауза 417 лева лични средства. След кражбата на първата касичка бе поставена нова, в която добри хора пуснаха 434,18 лева.

Преброяването на средствата стана на последната сбирка за 2012 година на клуб „Деца-журналисти”към младежкия център, участниците в който преди 2 години създадоха своята Младежка доброволческа организация „Чисти сърца”. Даренията бяха преброени от комисия в състав Невена Делчева, Соня Синадинова и Снежан Първанов.

За Коледния празник на децата инвалиди в ресторант „Централ” ние от „Чисти сърца” изразходихме 576 лева за 80 подаръка с творчески материали, шоколади „Дядо Коледа” и се включихме с определена сума в заплащането на обяда заедно с други дарители. Към духовната част на празника бе нашата музикално-поетична програма за Рождество Христово, изпълнена от детски хор „Чисти сърца” с диригент Соня Цветкова и децата-рецитатори от групата по вероучение.

От събраните средства останаха 275,18 лв. С тях ще подпомогнем двата следващи празника на децата-инвалиди заедно с родителите им – за Първа Пролет и за Цветница.

Младежкият православен център „Чисти сърца” от сърце благодари на всички дарители, явни и анонимни, които на дело одобряват нашите благотворителни начинания и се включват в тях. Така заедно можем да зарадваме тези, които имат нужда от подкрепа. В очите на връстниците ни, наши приятели от Съюза на инвалидите, видяхме радост, а на лицата им усмивки. Това е достатъчно, за да кажем, че в нашето детско общество искаме всички да сме заедно и радостни, да сме приятели, да се обичаме и да си помагаме,съобщиха от младежки православен център към храм „Св.Висарион Смоленски” „Чисти сърца”.

Вирни се горе