Коледен Републикански турнир “Купа България” по стрелба с пистолет за служители на МВР се провежда в Смолян

Коледен Републикански турнир “Купа България” по стрелба с пистолет за служители на МВР се провежда в Смолян

Официална церемония за тържественото откриване на коледния Републикански турнир “Купа България” по стрелба с пистолет за служители на МВР – гр. Смолян, 2017 г. се състоя днес пред сградата на ОД МВР – Смолян.

Републиканският преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР – 2017 г. е организиран за осма поредна година от Спортна асоциация на МВР – отдел “Център по бойна подготовка и спорт” към Академията на МВР и Спорен клуб “166” – Смолян. Официални гости на церемонията бяха майор Владимир Сариев – зам.-началник на щаба на 101 Алпийски полк, комисар Цончо Гръблев – зам.-директор на РД “Гранична полиция” – Смолян и директора на ОДМВР – Смолян старши комисар Николай Димов, които приветстваха участниците в състезанието.

Състезателите в турнира са общо 120 участници от над 20 отбора от Областните дирекции на МВР в страната, които ще премерят сили в следващите два дни.

Спортната асоциация на МВР е основана на 14 август 1990 год. в София. В асоциацията членуват над 52 клуба. Асоциацията развива и провежда републикански прегледи и първенства по стрелба, джудо, джу-джуцо, карате, кик-бокс, полицейска лична защита, ски-алпийски дисциплини и биатлон, ориентиране, футбол, волейбол, баскетбол, тенис, турнири по таекуондо, тенис на маса, воден слалом, колoтуризъм, кросове и други. Спортната асоциация на МВР членува в USPB /Балкански полицейски спортен съюз/, на който е и съучредител; в USPE /Европейски полицейски спортен съюз/ и в Световен полицейски спортен съюз /USIP/.

Отбори и състезатели – служители на МВР са участвали на редица Балкански, Европейски и Световни игри за полицаи и пожарникари. Спечелени са многобройни медали, купи и призови класирания. Спортен клуб “166 – Смолян” е основан на 18 март 1994 год. Още от самото си създаване е член на “Спортна Асоциация” МВР. Членуват служители, работещи в системата на МВР, както и бивши такива. Провежда вътрешни първенства по футбол, волейбол, стрелба, тенис на маса, шах, организира туристически походи. Участва в републиканските прегледи и състезания по ски, карате, полицейска лична защита, волейбол, стрелба, тенис на маса и други.

Състезатели и треньори от клуба са участвали в Балкански, Европейски и Световни полицейски игри. Печелили са медали и призови места по различни видове спорт.

През последните години се утвърди като традиционен Републиканския турнир за стрелба с пистолет за служители на МВР в град Смолян. Благодарение на добрата база и отличните условия за провеждането на състезанието, ежегодно броят на отборите, участващи в турнира се увеличава.

Директорът на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов приветства всички служители на МВР и гости в град Смолян, с пожелание за точен мерник и приятни мигове в красивия ни град по време на първенството, съобщиха от полицията.

Вирни се горе