Коледен благотворителен бал за повече бебета в Смолян

Коледен благотворителен бал за повече бебета в Смолян

Общината и фондация „Искам бебе” канят смолянчани да подкрепят благородната кауза

Фондация „Искам бебе“, съвместно с Община Смолян, организира благотворителна инициатива с продажба на художествени произведения и ръчно направени продукти. Благотворителният базар ще се състои във фоайето на Родопски драматичнен театъра „Николай Хайтов” – Смолян на 26 декември 2014г. от 16 до 20 часа. Водещ на събитието ще бъде Веселина Бабаджанкова, която от сърце подкрепя благородната кауза. Събраните средства ще се разпределят между нуждаещи се от финансова подкрепа двойки с репродуктивни проблеми от община Смолян. Входът е свободен. В 18 часа ще започне и специалната празнична програма с гайди, песни, танци и много добро настроение. Всеки, който желае да подкрепи семействата от Смолян, борещи се за дете, ще има възможност да закупи уникални произведения на изкуството, картини, скулптури и други предмети, дарени от приятели на каузата. Очакваме ви! За да се раждат повече жадувани родопчанчета! С този призив се обръщат организаторите на събитието към гражданите на Смолян. От изключително важно значение ще бъде и финансовата подкрепа от представители на местния бизнес , като всеки дарител подписва договор за дарение и дарената сума се внася по банков път. При сключване на договор с Фондацията, дарителят получава и Дарителско свидетелство. След започване на лечението, средствата, предоставени от дарителя се превеждат в клиниката, където пациентът е избрал да се лекува. Дарителят има право да получи информация за резултата от лечението, съобщи Вера Вулджева , член на УС на фондация „Искам бебе” и координатор за област Пловдив. Координаторът за Смолян е Мария Караиванова, която също е заченала ин-витро и е готова, и оказва помощ и подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Фондация „Искам бебе” са помогнали досега на десетки смолянски семейства да се сдобият с рожба. А в момента са подпомогнали едно семейство с 2500 лв. , а на друго предстои да се окаже финансова помощ от 2000 лв.

Фондация „Искам бебе” е организация с нестопанска цел, която от 8 години подпомага, дискутира и поставя на общественото внимание проблемите за репродуктивното здраве на семействата в България. Както вече информирахме, Общинският съвет в Смолян единодушно гласува в края на месец ноември т.г. да се създаде местен фонд „Ин витро” за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от общината. От този фонд се предвижда да бъдат финансово подпомагани смолянски двойки, които не могат да се възползват от националния „Център за асистирана репродукция” към Министерство на здравеопазването. За да осъществят най-голямата си мечта – да станат родители, тези семейства се нуждаят от голям финансов ресурс между 2 000 – 7 000 лева, в зависимост от индивидуалния план за лечение. За много от тях това е непосилна сума!

Кметът Николай Мелемов, който беше вносител на докладната в местния парламент , посочи, че ще дари лични средства в този фонд. Общинските съветници приеха и Правилник за тази дейност.

Вирни се горе