Кметът Николай Мелемов кани гражданите и гостите на града заедно да посрещнем Новата 2013 година

Кметът Николай Мелемов кани гражданите и гостите на града заедно да посрещнем Новата 2013 година

Кметът на Смолян Николай Мелемов кани гражданите и гостите на града на 31 декември от 23.00 часа на народно веселие „Честита Нова 2013 г.”, което ще се проведе на пл.”България” –Амфитеатъра. Община Смолян е подготвила новогодишна програма. За празничното настроение ще се погрижат с невероятните си изпълнения танцьори, певци и музиканти от фолклорен ансамбъл „Родопа” и оркестър „Фолкдинастия” на Нешко Нешев. С чаша червено вино и новогодишна заря родопчани и гостите на града ще се поздравят с новата 2013 г. На видеостена в 23.55 ч. ще бъде излъчено и новогодишното приветствие на президента Росен Плевнелиев. След това ще прозвучи химна на България и химна на Родопите „Бела съм, бела, юначе”, изпълнен от ФА „Родопа”, съобщиха от общината.

Осем минути след настъпването на 2013 г. приветствие ще отправи и кметът Николай Мелемов. След това новогодишната програма ще продължи с хора и много настроение. Със заповед на градоначалника движението на автобусите от масовия градски транспорт ще продължи до 3 часа след полунощ на 1 януари 2013 година. Промяната на графика се въвежда, за да може гражданите и гостите на Смолян да посетят общоградското Новогодишно тържество и след това да се приберат по домовете си. Автобусите ще пътуват по маршрути с начални часове както следва:

От Устово през ул.”Коста Аврамиков” в Райково до „Каптажа”, с начален час на тръгване 00.З0 часа на 01.01.2013 година от Устово – превозвач „Рожен експрес” АД – автолиния №1. Автобусите ще се движат на интервал през З0 минути.

От Автогара Смолян през ул. „Коста Аврамиков” до кв. „Петровица” в Устово, с начален час на тръгване 1.00 часа на 01.01.2013 г. от кв. „Петровица” – превозвач „Орфей експрес”ООД – автолиния №3. Автобусите ще пътуват на интервал през З0 минути.

По установила се традиция нека отново се съберем да изпратим тази година и да посрещнем с много настроение и веселие една по-успешна Нова 2013 г., кани смолянчани и гостите на града кметът Мелемов.

Вирни се горе