Клошари създават допълнителна работа на фирмата по чистота

Клошари създават допълнителна работа на фирмата по чистота

Клошари изкарват отпадъци от съдовете за смет в Смолян и ги разхвърлят по главните улици на града, алармират от фирмата по сметосъбиране в общината „Титан Клинър”. От началото на годината има редица случай на разпилени отпадъци в различни части на града, за които се подават сигнали във фирмата от граждани и институции, защото има замърсени зони.

След проверка се оказало, че клошарите изкарват чувалите със смет и разхвърлят боклуците в търсене на „ценни находки”, които да дадат в пунктовете за вторични суровини. Клошарите се държат и изключително лошо със служителите по чистотата, които отиват да съберат разпиляния отпадък и дори ги замерят с камъни, оплакаха се от фирмата по чистота.

За нападение с камъни над служителка вече има подаден сигнал в полицията, един клошар е бил заведен в местното РПУ. Разпиляването на боклуци от съдовете води до допълнителни разходи за фирмата и общината, тъй като се изпраща техника и хора, които да почистят и съберат боклуците. Последният случай е от тази сутрин, клошар е разпилял половин „Бобър” на кръстовището пред Пловдивския университет. Мъжът е извадил телевизор, гладачна маса и чадър, които разположил в зелената зона на кръстовището. Останалите боклуци пък разхвърлил из поляната и тротоарите. За случая отново е сигнализирана полицията.

Вирни се горе