Клавирен концерт на изявени ученици по пиано се състоя в читалище "Христо Ботев"

Клавирен концерт на изявени ученици по пиано се състоя в читалище "Христо Ботев"

НАПИСАНО ОТ ВАС

На 25 юни в зала „Атанас Капитанов” в читалище „Христо Ботев” в Смолян се състоя самостоятелен концерт на двама от най-изявените ученици по пиано на детската музикална школа „Стефан Бончев”. Това са Галя Юрукова и Ивайло Желев.

С усилена подготовка и подкрепа от страна на техния учител Людмила Белева, децата бяха избрали 13 от най-известните класически пиеси на композиторите Бах, Моцарт, Бетховен, Хелер, Черни, Гедике, Бородин, Шопен, Глинка и Диабели. Изпълненията им бяха индивидуални, като Галя Юрукова свиреше с нежност и дълбочина, а Ивайло Желев демонстрираше енергия и пъргавина. Тяхната преподавателка Людмила Белева бе подготвила две произведения като поздрав към своите ученици. Програмата бе подредена разнообразно, като пианистите се редуваха на пианото.

Детската музикална школа за пореден път ни показа колко подготвени са нейните ученици, с какво желание и хъс ходят на уроци и учат изкуството музика чрез инструмента пиано. В продължение на 50 минути публиката се наслади на едно рядко музикално събитие. Класическата музика е богатство и за да достигнат хората до това богатство им трябват класически концерти!!!

След минутите на класика, публиката остана възхитена от Галя и Иво и поднесе своите поздравления. Председателят на НЧ „Христо Ботев-1871г.” Иван Иванов връчи награда за успешно преминато обучение в ДМШ „Стефан Бончев” и сребърна значка на читалището на Яна Симитчийска от класа по пиано на Людмила Белева. Тя завърши както средното си образование, така и музикалното си образование към школата.

ДМШ „Стефан Бончев” обучава и възпитава дълги години толкова много деца. Трябва да подкрепяме техния труд и да го поощряваме като присъстваме на такива класически концерти, какъвто бе и този!

Вирни се горе