Кампанията по кръводаряване продължава до 8 май

Кампанията по кръводаряване продължава до 8 май

„Запалете свещичка, дарете живот!” Под този наслов в неделя / на Цветница / в Смолян стартира акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване, която е част от Националната кръводарителска кампания. Доброволци от Младежкия Червен кръст в Смолян, Чепеларе и Мадан раздаваха информационни материали пред храмовете „Св. Висарион Смолянски”, „Св. Георги” и по главните улици на градовете. Дарената кръв спасява човешки живот. „Страхотно е да знаеш, че някой някъде живее благодарение на теб” е повикът на младите червенокръстци,съобщиха от секретариата на БЧК – Смолян.

В резултат на проведената кампания още на самия ден Цветница се отзоваха кръводарители, а тези, които по здравословни или други причини не могат да бъдат кръводарители, даряваха парични средства в касичките на БЧК, като със събраните средства на стойност 434 лв. ще се подпомогнат тежко болни хора по фонд „Милосърдие”.

На 19 и 20 април доброволци на БМЧК – Смолян проведоха кампания сред учениците от 12 – ти класове на Професионалната гимназия по Икономика. В кампанията се включиха доброволците на БМЧК – Смолян и възпитаници на гимназията Елица Русинова и Костадин Чернев. Костадин вече кръводарява за 5 пъти и заяви с гордост пред своите ученици, че е много благородно да дариш кръв като по този начин спасяваш човешки живот. Още същия ден ученици от гимназията кръводариха, а други заедно с преподавателките г – жа Алдомирова и г – жа Косова ще кръводаряват на 27 и 28 април в отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ – Смолян. Кръводарителската кампания ще продължи до 8 – ми май – Международния ден на Червения кръст и в тази връзка младите червенокръстци отправят АПЕЛ към гражданите на обществото да се включат в една благородна кауза в тези кризисни времена.

Вирни се горе