Кампанията „Красив Смолян“ е в разгара си

Кампанията „Красив Смолян“ е в разгара си

Официално открита на 3 юли т. г., кампанията „Красив Смолян” ще продължи до 28 август. В първите две смени участваха 620 младежи на 44 обекта в града и общината. Към момента техният брой 523, а обектите са 38. Останалите са завършени.

Организаторите на проявата решиха ръководители на отделните обекти да бъдат студенти, с цел да се придаде изцяло младежки вид на кампанията. Всички участници са инструктирани за безопасност на труда.

Освен в Смолян, младежите работят още в селата Смилян, Могилица, Арда, Момчиловци, Катраница, Ряка, Виево, Левочево, Търън и Дунево. Обектите са определени съобразно потребностите на трите квартала в Смолян и съставните селища в общината.

Сред по-характерните дейности са: обновяване на спортни обекти в града (възстановяване на волейболна площадка, игрище за тенис на корт и др.), почистване на културно-исторически обекти – къщата-музей „Ласло Наги”, „Кирил Маджаров”, паметника на парашутистите… До момента са извозени 95 курса или 580 куб. м. отпадъци.

В допитване до гражданството, 87% от анкетираните са изразили задоволство от работата на младите хора. Тази единствена по рода си в страната инициатива, всяка година набира ход и желаещи да се включат със свой труд, срещу възнаграждение от 8.00 лв. на ден, в разхубавяването на своя роден град или селище.

Вирни се горе