Избраха Иван Гавазов за председател на РИК-Смолян

Избраха Иван Гавазов за председател на РИК-Смолян

Областният управител инж. Димитър Кръстанов проведе днес консултации с политическите партии за определяне състава на Районната избирателна комисия (РИК) за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени за 25 май 2014 г.

В консултациите участваха представители на партиите и коалициите, представени в 42-то Народно събрание и в Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на областта. Съгласно решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК – Смолян наброява 15 членове. Разпределението им по квоти е съответно – по петима представители на ПП „ГЕРБ” и КП „Коалиция за България”, двама – на ПП „ДПС" и по един от ПП „Атака”, ПП „НДСВ” и КП „Синята коалиция”.

За около половин час политическите сили постигнаха съгласие за ръководството на РИК- Смолян. За председател те се обединиха около кандидатурата на адвокат Иван Гавазов от КП „Коалиция за България", а за секретар – Емил Кехайов от ПП „ДПС”.

Комисията ще има двама заместник председатели – Любомир Сираков, предложен от ПП „ГЕРБ” и Елена Илиева, предложена от ПП „Атака”.

Представените от политическите партии документи и кандидатури за състава на РИК – Смолян бяха отразени в протокол от днешните консултации. Така всички документи, ведно с протокола и предложението на областния управител за състава на комисията, ще бъдат предоставени на Централната избирателна комисия още днес.

Вирни се горе