Изборния ден в област Смолян започна нормално

   Изборния ден в област Смолян започна нормално

Изборният ден в Смолянска област започна нормално, съобщи председателят на Районната избирателна комисия – Смолян Симеон Велинов за SmolyanNews.com.

Вотът се провежда в 269 избирателни секции. Петима членове на секционни избирателни комисии не са се явили тази сутрин, но са осигурени техни заместници, посочи Велинов. Според него към момента няма притеснения около протичането на изборния ден – всички машини доставени в областта на този етап работят и няма официални сигнали за нарушения.

269 са избирателните секции в област Смолян, а 106 744 жители на региона имат право да гласуват в изборите за членове на Европейски парламент, които се провеждат днес. В община Баните жителите гласуват в 17 избирателни секции, в Борино – 7, Девин – 24, Доспат – 12, Златоград – 21, Мадан – 36, Неделино – 22, Рудозем – 25, Смолян – 89 и Чепеларе – 16.

В болнични заведения има разкрити две секции, те са в лечебните заведения в Смолян и Девин. Общо 12 изборни секции в област Смолян са достъпни за хора с увреждания. Регистрираните застъпници на кандидатски листи са 647.

Машинно гласуване се провежда в 47 секции в област Смолян, разпределени във всички общини.

Вирни се горе