И в Смолян спират регистрация на моторни превозни средства, изчерпали се регистрационните табели

И в Смолян спират регистрация на моторни превозни средства, изчерпали се регистрационните табели

Във връзка с изчерпване на наличните регистрационни табели тип 1-1 (два продълговати номера) в сектор Пътна полиция при ОД МВР – Смолян няма да се извършва регистрация на моторни превозни средства нов внос или на МПС от други региони. Временно се преустановява и транзитната регистрация на пътни превозни средства. Срокът на валидността на старите транзитни номера ще бъде удължен с един месец, но е необходимо водачите да подадат заявление в “Пътна полиция” (по място на издаване на транзитната регистрация), обявиха от пресцентъра на полицията.

Няма затруднения при административните услуги за промяна на собственост на автомобили, които са със смолянски регистрационни номера. В нормален ритъм се извършват услугите за спиране от движение, пускане и бракуване на моторни превозни средства.

Към момента в сектор “Пътна полиция” при ОД МВР – Смолян има налични регистрационни табели за мотоциклети, мотопеди и ремаркета. Могат да се регистрират автомобили, за които се ползват табели тип 1-2 (продълговат номер отпред, квадратен отзад). Дейността ще бъде възстановена след получаване на регистрационни табели.

Гражданите ще бъдат уведомени своевременно за възстановяването на дейността, чрез интернет страницата на ОД МВР – Смолян, допълниха оттам и се извиниха за неудобството!

Вирни се горе