И мобилните телефони влизат в указателя на БТК

И мобилните телефони влизат в указателя на БТК

БТК ще включва и мобилните телефони на абонатите на “Глобул” и “Мобилтел” в новия си електронен указател, съобщиха вчера от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Това стана възможно, след като на 24 юли т.г. операторите са подписали договор помежду си. Преди това телефонният указател съдържаше само фиксираните номера на клиентите на БТК. По този начин се изпълняват разпоредбите на Закона за електронните съобщения, пише в днешния си брой Сега.

Номерата на мобилните клиенти ще се появят в указателя само по тяхно изрично искане.

“Всеки наш клиент може да попълни заявление за това от интернет страницата ни и да го занесе в някой от магазините ни до 24 август. Тази възможност е достъпна от няколко седмици, но не забелязваме особен ентусиазъм”, казаха от “Глобул” вчера.

От “Мобилтел” заявиха, че предлагат от по-отдавна тази услуга, но също няма желаещи номерата им да се появят в указателя.

Подписаният в КРС договор е само за електронния вариант на указателя. Заявявяйки, че иска мобилният му номер да влезе в него, клиентът се съгласява също той да се обявява от БТК на телефона за справки на компанията.

Вирни се горе