Художественото училище обяви конкурс за детска рисунка

Художественото училище обяви конкурс за детска рисунка

Професионалната гимназия за приложни изкуства в Смолян обяви конкурс за детска рисунка на тема „Рисувам моя роден край”.

Конкурсът е насочен към всички ученици в град Смолян и областта. Има за цел да провокира децата да се вгледат в мястото, където живеят, и да изразят чрез своите рисунки отношението си към планината и националното ни наследство, към природата, архитектурата и хората тук, съобщиха от учебното заведение.

Конкурсът е индивидуален. Всеки участник може да участва с по една творба във всеки раздел в няколко възрастови групи – от I до IV клас и от V до VIII клас.

Рисунките да бъдат нарисувани на картон с размер: 35/50 см. /без паспарту/, с материали по избор. На гърба на всяка рисунка да бъде изписана следната информация – трите имена, години; клас, учебно заведение, град; точен адрес и телефон и електронна поща на уеника и на родител или учител.

Петчленно жури ще разглежда постъпилите творби. Ще бъдат връчени награди и дипломи за първо, второ и трето място и две поощрителни награди за всяка категория и възрастова група.

Вирни се горе